Quantcast
Channel: agriniolike | Νέα από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία
Viewing all 48825 articles
Browse latest View live

Volley Παγκορασίδων:Π.Α.Σ Ιωνικός 80-Γ.Ε.Α

$
0
0
Περιγραφή: Περιγραφή: L:\ΣΗΜΑ ΙΩΝΙΚΟΥ .jpgΠεριγραφή: Περιγραφή: L:\vs_pn.pngΠεριγραφή: Περιγραφή: J:\ΣΗΜΑ ΓΕΑ.jpg

O πρώτος Αγώνας του Β’ Γύρου, για το πρωτάθλημα παγκορασίδων μεταξύ των ομάδων Π.Α.Σ.Ιωνικός΄80(Ι) και Γ.Ε. Αγρινίου θα διεξαχθεί την Κυριακή 09/04 στο Δ.Α.Κ. Αγρινίου και ώρα 12:00.


Στηρίξτε τις μικρές αθλήτριες του Volley της πόλης μας

Συνεδριάζει τη Μεγάλη Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας

$
0
0

Η συγκρότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας είναι το πρώτο θέμα που θα απασχολήσει την επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Η 7η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου και ώρα 3 το μεσημέρι στην Πάτρα, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβούλιου στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 32 και Αμερικής).
Κατά τη διαδικασία θα εκλεγούν 13 μέλη, συμπεριλαμβανομένου και του Προέδρου, ο οποίος είναι ο αρμόδιος με το αντικείμενο Αντιπεριφερειάρχης. Από τα 12 μέλη της Επιτροπής, τα 7 προέρχονται από την πλειοψηφία και τα 5 από το σύνολο της μειοψηφίας. Ανάλογα ορίζονται και ισάριθμα αναπληρωματικά μέλη, με αύξουσα σειρά αναπλήρωσης.
Αρμοδιότητες της Επιτροπής είναι η παροχή γνώμης επί των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για όποια έργα και δραστηριότητες απαιτείται αυτή, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, καθώς και κάθε άλλη αρμοδιότητα που σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία ανήκει στο Περιφερειακό Συμβούλιο, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 282, παρ. 1α του Ν. 3852/2010.
Μεταξύ των υπολοίπων θεμάτων που θα συζητηθούν, είναι και ο προγραμματισμός των προσλήψεων έκτακτου προσωπικού ιδιωτικού δικαίου, ορισμένου χρόνου για το τρέχον έτος.

Αγρίνιο:Νέα σύλληψη οδηγού ταξί για κλοπή μεταφορικού έργου

$
0
0
Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike ταξί

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στη Νέα Εθνική οδό Αντιρρίου Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου, ένας 42χρονος ημεδαπός, διότι οδηγούσε δημοσίας χρήσης επιβατηγό όχημα  (ΤΑΞΙ), με έδρα την Αιτωλοακαρνανία και μετέφερε από το Νομό Αττικής στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, τέσσερις επιβάτες, άγνωστους μεταξύ τους, υποκλέπτοντας το μεταφορικό έργο που έχει ανατεθεί στις υπεραστικές συγκοινωνίες, ενώ πραγματοποιούσε και πολλαπλή μίσθωση.

Αγρίνιο:Συνελήφθη 26χρονος φυγόποινος

$
0
0
Αποτέλεσμα εικόνας για αγρινιολικε σύλληψη

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, 26χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αγρινίου, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών για κλοπή και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Στοχευμένοι έλεγχοι ,έφεραν συλλήψεις

$
0
0
Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike τροχαία

Στο πλαίσιο στοχευμένων τροχονομικών ελέγχων, συνελήφθησαν, προχθές το πρωί, στην Κατούνα και στην Πάλαιρο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας, του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας και της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, τέσσερις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας  16, 58, 31, 37 ετών και ένας 37χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσαν οχήματα, χωρίς να κατέχουν άδεια ικανότητας οδήγησης.

Τα δυο κλειδιά για την λύση του Ελληνικού Δράματος

$
0
0
Του Νίκου Κωστακόπουλου

Εισαγωγή
Σε συνέχεια του άρθρου μου με τίτλο «Οικονομική ισχύς και πολιτική αδυναμία – δυο αταίριαστοι σύντροφοι» που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο Agrinionews (http://www.agrinionews.gr/ikonomiki-ischys-ke-politiki-adynamia-dyo-ateriasti-syntrofi/) και επειδή θεωρήθηκε με βάση διάφορα περί αυτού σχόλια, πως αποδίδει μονόπλευρα την ευθύνη στη μία πλευρά, στη Γερμανία εν προκειμένου, ενώ παραβλέπει το ότι τη λύση για το πρόβλημα την έχει η ελληνική κυβέρνηση, η οποία πρέπει να προβεί σε δραματική μείωση των δημοσίων δαπανών, μείωση του δημόσιου τομέα, φορολογικές και εργασιακές μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις, ώστε να γίνουμε μια κανονική δημοκρατική (καπιταλιστική) χώρα, αισθάνομαι την υποχρέωση να παραθέσω τις απόψεις μου περί αυτού. Αυτό, εξάλλου, επιβάλλεται στο πλαίσιο των εξελίξεων που έλαβαν χώρα πρόσφατα αναφορικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης για την προσεχή αξιολόγηση του τρέχοντος ελληνικού προγράμματος διάσωσης.
Είναι αλήθεια, βέβαια, πως πρόκειται για ζητήματα που απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις και σχετική εμπειρία και υπάρχουν άνθρωποι εφοδιασμένοι με τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα που απαιτούνται για κάτι τέτοιο – όπως οικονομολόγοι, άνθρωποι της αγοράς και πολιτικοί – κι από αυτή την άποψη δεν μπορεί κάποιος, ο οποίος δεν διαθέτει αυτά τα προσόντα και καταπιάνεται με τον σχολιασμό τέτοιων ζητημάτων, όπως ο υποφαινόμενος, παρά να αισθάνεται άβολα. Θεωρώ, όμως, απαραίτητο να δημοσιοποιούνται οι θέσεις και απλών πολιτών για ζητήματα εξόχως πολιτικά, πράγμα που επιβάλλεται στο πλαίσιο ενός προβληματισμού που πρέπει να αναπτύσσεται στην κοινωνία ως απαραίτητο εργαλείο διαμόρφωσης των βέλτιστων πολιτικών επιλογών για την προώθηση της επίλυσης των ζητημάτων αυτών. Επιπλέον, αποτελεί αναντίρρητη, πιστεύω, πραγματικότητα ότι την αλήθεια δεν την κατέχει κανένας ατόφια όσο γνώστης και ειδικός και να είναι. Θα μπορούσε η αλήθεια να παρομοιαστεί με το πολύτιμο μέταλλο, το χρυσό, ψήγματα του οποίου μπορούν να εξευρεθούν σκόρπια παντού σε μια περιοχή με χρυσοφόρο κοίτασμα και απαιτείται η συλλογή ακόμη και του πιο μικρού κόκκου και  στη συνέχεια η σύζευξη όλων αυτών των ψηγμάτων και η επεξεργασία τους στο εργαστήριο, ώστε να αποτελέσουν το πολύτιμο ατόφιο μέταλλο που θα προωθηθεί για χρήση στην αγορά. Σ’ αυτό, λοιπόν, το πλαίσιο, καταθέτω στον δημόσιο προβληματισμό με πλήρη ταπεινότητα αυτές τις σκέψεις, όπως τις αντιλαμβάνομαι ως απλός πολίτης και αδαής περί τα οικονομικά με βάση την κοινή λογική, με την αμυδρή ελπίδα πως ίσως και ένα απειροελάχιστο ψήγμα αυτών φανεί χρήσιμo σε όσους λαμβάνουν σχετικές αποφάσεις.
Το δημόσιο χρέος, θηλιά στον λαιμό της Ελλάδας
Σίγουρα, λοιπόν, δεν θα μπορούσε να διαφωνήσει κανείς με την άποψη ότι η Ελλάδα απέχει πολύ από το να είναι μια κανονική χώρα, μια δημοκρατία δυτικού τύπου με λειτουργικό καπιταλιστικό σύστημα, πράγμα που είναι απαραίτητο να γίνει και πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη προς αυτή την κατεύθυνση, μεταξύ των οποίων πρωταρχική θέση κατέχουν οι μεταρρυθμίσεις, βασική θέση στις οποίες κατέχει η αναδιαμόρφωση του δημοσίου τομέα, ώστε να καταστεί πιο αποδοτικός, λιγότερο σπάταλος και περισσότερο αποτελεσματικός.
Αυτή, όμως, είναι η μία όψη του νομίσματος και δεν θα μπορούσε κανείς λογικά σκεπτόμενος να διαφωνήσει μ’ αυτό, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να παραδεχθούμε πως δεν αρκούν μόνο αυτά για τη λύση του ελληνικού δράματος, καθώς υπάρχουν χώρες με πολύ μεγαλύτερο δημόσιο τομέα της οικονομίας που διαθέτουν ανθηρές οικονομίες κι, εξάλλου, ένας διογκωμένος δημόσιος τομέας αποτελεί από τη μία αναγκαίο αντίβαρο όταν υπάρχει ισχνή οικονομία και αδύναμη ανάπτυξη και απ’ την άλλη είναι απαραίτητο στοιχείο αφενός για τη διασφάλιση του κοινωνικού προσώπου που πρέπει να έχει ένα σύγχρονο κράτος και αφετέρου ως συστατικό στοιχείο υποστήριξης των αναπτυξιακών δράσεων. Με λίγα λόγια,η άποψη πως για όλα τα δεινά φταίει το μεγάλο δημόσιο είναι ένας μύθος κι αν στηριζόμαστε σε μύθους για να λύσουμε ένα πρόβλημα το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να το περιπλέξουμε ακόμη περισσότερο.
Η άποψη που εκφράζεται στο εν λόγω άρθρο για γενναία μείωση του δημοσίου χρέους δεν αναιρεί αυτή την παραδοχή, αντίθετα την επιβεβαιώνει, αφού εξαρτά την επιτυχία της και από τον δεύτερο παράγοντα που σχετίζεται με την ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους, όχι μόνο του δημοσίου αλλά και του ιδιωτικού. Και θα προσπαθήσω στη συνέχεια αυτό να γίνει πιο σαφές με την παράθεση μερικών παραδειγμάτων.  
Η ελάφρυνση του δημοσίου χρέους είναι απαραίτητη για να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες που είναι απαραίτητες για να εκσυγχρονίσει η οποιαδήποτε κυβέρνηση της Ελλάδας – μια κυβέρνηση που θα το επιθυμεί, βέβαια, πραγματικά – το αναχρονιστικό κράτος και να το μετατρέψει σε ένα σύγχρονο, ευέλικτο και αποτελεσματικό κράτος. Ένα κράτος που θα επιβάλλει αφενός λογική φορολογία και αφετέρου θα διαθέτει αποδοτικές υποστηρικτικές αναπτυξιακές δομές ή, με άλλα λόγια, ένα κράτος, το οποίο θα λειτουργεί με ορθολογισμό και θα είναι ικανό να στηρίξει την υγιή επιχειρηματικότητα και να δώσει δημιουργικές διεξόδους στο σημερινό αδιέξοδο.
Πώς, όμως, θα γίνει αυτό, όταν οι αναγκαίες δαπάνες για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους βρίσκονται σε τέτοιο δυσθεώρητο ύψος σε σχέση με τα δημόσια έσοδα, που δεν επιτρέπουν πρακτικά την επαρκή χρηματοδότηση ούτε των βασικών κρατικών υποχρεώσεων και κατά συνέπεια η φορολογική επιβάρυνση των επιχειρήσεων αλλά και των πολιτών είναι τέτοια που στραγγαλίζει κάθε οικονομική ικμάδα, αφού όσο μειώνεται η κυκλοφορία του χρήματος μειώνονται αντίστοιχα και τα φορολογικά έσοδα; Πώς μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη, αφού στην ουσία έχουν μηδενιστεί και οι δημόσιες επενδύσεις, ενώ θα έπρεπε αντιθέτως να αυξηθούν σε βαθμό αντιστρόφως ανάλογο με αυτόν των ιδιωτικών επενδύσεων που βρίσκονται σε καθοδική πορεία τα τελευταία πολλά χρόνια; Δημόσιες επενδύσεις, που θα μπορούσαν να κατευθυνθούν όχι μόνο σε υποδομές αλλά και σε επιχειρήσεις του δημοσίου σε τομείς όπου η χώρα διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα, ώστε να εξισορροπηθεί ως έναν βαθμό η ύφεση που φέρνει η έλλειψη επενδύσεων από τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, ωσότου ανακάμψει η οικονομία, αλλά να λειτουργήσουν στη συνέχεια και προωθητικά και για τους ιδιώτες επενδυτές;    
Το δημόσιο χρέος, λοιπόν, είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, μια θηλιά στον λαιμό της Ελλάδας. Ένα πρόβλημα που δεν θα έπρεπε να είχε προκύψει ή, τελοσπάντων, θα έπρεπε να έχει αντιμετωπιστεί από τη στιγμή εκδήλωσης της τρέχουσας οικονομικής κρίσης. Επειδή, όμως, οι εξελίξεις δεν μπορούν να διαμορφωθούν με τα «αν» αλλά με βάση την τρέχουσα πραγματικότητα, πρέπει να αντιμετωπιστεί χωρίς άλλη καθυστέρηση όσο το δυνατόν νωρίτερα και αν είναι δυνατόν άμεσα.
Το ιδιωτικό χρέος, θηλιά στον λαιμό της κοινωνίας
Αντίστοιχα με ό,τι συμβαίνει με το δημόσιο χρέος και ακόμη χειρότερα έχει συμβεί και με το ιδιωτικό χρέος στην Ελλάδα. Ένα χρέος, μάλιστα, που αυξήθηκε υπέρμετρα κυρίως λόγω της ανερμάτιστης πολιτικής των Τραπεζών την προ κρίσης χρονική περίοδο για πιστωτική επέκταση και γιγαντώθηκε καθ’ όλη τη μακρά περίοδο της οικονομικής κρίσης.
Θ’ αναφέρω γι’ αυτό μόνο ένα παράδειγμα από τα πάμπολλα που θα μπορούσαν να αναφερθούν.
Ένας πολίτης αγόρασε την κύρια κατοικία του προ κρίσης με τραπεζικό δάνειο. Μια κατοικία με υπερτιμημένη αξία, η οποία σήμερα έχει υποτιμηθεί τουλάχιστο σε ποσοστό περί το 25% έως 30%, όσο περίπου και το ποσοστό το οποίο αναφέρεται στην εσωτερική υποτίμηση που τέθηκε ως αναγκαίος παράγοντας οικονομικής ανάπτυξης στην αρχή της κρίσης. Παρά τη δραματική μείωση των εσόδων του λόγω κρίσης και λόγω κάθε είδους επιπλέον φορολογικής επιβάρυνσης, καλείται να αποπληρώσει το δάνειο αυτό, ίδιου ύψους, με το ίδιο επιτόκιο για ένα ακίνητο με υποτιμημένη κατά πολύ αξία, όπως προαναφέρεται. Τα χρήματα κατευθύνονται σε μια επιχείρηση (Τράπεζα) που προέβη σε παράλογη πιστωτική επέκταση προ κρίσης και ανακεφαλαιοποιήθηκε ουκ ολίγον από τον κρατικό προϋπολογισμό και επιπλέον ο πολίτης αυτός καλείται να πληρώσει και ΕΝΦΙΑ για ένα ακίνητο που ουσιαστικά δεν του ανήκει, αφού είναι υποθηκευμένο. Αυτός ο πολίτης, συνήθως έχει και άλλες δανειακές ή φορολογικές υποχρεώσεις, τις οποίες καλείται να πληρώσει με ληστρικά επιτόκια (επιτόκια δραχμής σε μια περίοδο οι Τράπεζες ή το δημόσιο δανείζονται με επιτόκια ευρώ), πολλές από τις οποίες αποτελούν απότοκο της  παρατεταμένης οικονομικής κρίσης και της μονομερούς επιβάρυνσης που επιβλήθηκε στους πολίτες από τις Τράπεζες και τους δανειστές του δημοσίου. Έτσι, αυτός ο πολίτης δεν μπορεί να καλύψει ούτε τις βασικές βιοτικές ανάγκες της οικογένειάς του. Συνακόλουθα, δεν μπορεί να καταναλώσει, άρα δεν διακινείται χρήμα εκ μέρους του, ώστε να εισπράξει και το κράτος μέρος από αυτό μέσω της φορολογίας, αλλά οι απαιτήσεις από δάνεια, Επιχειρήσεις Κοινής Ωφελείας και φορολογία όχι μόνο παραμένουν στο ίδιο ύψος αλλά συνεχώς αυξάνονται και συσσωρεύονται νέα χρέη.
Κάπως έτσι έχει γίνει με τον περισσότερο κόσμο και κυρίως με τους πιο αδύναμους – και φυσικά υπάρχουν και πολλά χειρότερα από το αναφερόμενο παράδειγμα που αφορούν πάρα πολύ κόσμο –  πράγμα όχι μόνο κοινωνικά απαράδεκτο και εκτός ευρωπαϊκού κεκτημένου αλλά και οικονομικά επιζήμιο.
Κι εδώ προκύπτει και άλλο ένα ερώτημα. Το χρήμα ως άυλη αξία δεν πρέπει να αντιστοιχεί σε πραγματική αξία, είτε υλική είναι αυτή είτε άυλη; Πώς απαιτεί κάθε λογής πιστωτικό ίδρυμα να εισπράξει το χρηματικό ποσό που δάνεισε υπό άλλες συνθήκες και με την υπολογιζόμενη εκείνη την περίοδο απόδοση από ένα υλικό αγαθό που αποκτήθηκε τότε υπό άλλες συνθήκες αλλά εκ των πραγμάτων έχει χάσει την αξία του; Αποτελεί, αλήθεια, αυταξία το χρήμα;
Κάπως έτσι η κοινωνία έχει αφεθεί απροστάτευτη, βορά στην πλεονεξία των Τραπεζών, των ενεχυροδανειστηρίων και των εισπρακτικών εταιριών. Ο κόσμος υποφέρει, η πραγματική οικονομία βυθίζεται, η κοινωνία καταρρέει, τα «κόκκινα» δάνεια αυξάνονται, το ιδιωτικό χρέος προς το δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς συσσωρεύεται, ενώ οι προτεινόμενες λύσεις εδράζονται στη συνεχή μείωση των αποδόσεων από την εργασία, στην εντατικοποίηση των διώξεων και στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την κατάσχεση των όποιων περιουσιακών στοιχείων διαθέτουν οι  δύσμοιροι δανειολήπτες. Όποιοι είναι «πιο τυχεροί» και τους προταθούν ρυθμίσεις αποκαλούμενες «ευνοϊκές», καλούνται να πληρώνουν τις Τράπεζες σε βάθος γενεών πλέον, καθώς ο χρόνος ζωής του ανθρώπου θεωρείται πολύ μικρός πλέον για να ικανοποιήσει το ακόρεστο πάθος των όλο και πιο λίγων αλλά όλο και πιο πολλά «εχόντων» για συσσώρευση πλούτου. Έτσι έχει απομυζηθεί κάθε δυνατότητα αξιοπρεπούς διαβίωσης από την πλειοψηφία πλέον του κόσμου και κυρίως από τους πλέον αδύναμους. Κι αυτά τα μέτρα αποκαλούνται με εύηχες λέξεις, εντυπωσιακές αλλά συχνά αλληγορικές, αφού δεν στοχεύουν στην πραγματική ανάπτυξη για την κοινωνία αλλά στην ευημερία των αριθμών.
Κι εδώ προκύπτει το ερώτημα ποια οικονομική θεωρία και ποιου οικονομικού συστήματος επιβάλλει την εξαθλίωση της πλειοψηφίας των πολιτών για να προκύψει μέσω αυτής οικονομική ανάπτυξη;Αυτό, φυσικά, δεν μπορεί να αποκαλείται καπιταλισμός. Κλεπτοκρατία, σύγχρονη φεουδαρχία, δουλοπαροικία είναι λέξεις που θα ταίριαζαν, όπως και άλλες παρόμοιες, όπως και η πρακτική των Τραπεζών δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την τοκογλυφία με μόνη διαφορά ότι η δραστηριότητα των Τραπεζών είναι νόμιμη.
Μ’ αυτά τα δεδομένα είναι δυνατό να υπάρξει οποιαδήποτε πιθανότητα ανάπτυξης. Θα πρέπει λοιπόν να υπάρξει ελάφρυνση και του ιδιωτικού χρέους, είτε αυτό αναφέρεται σε πιστωτικά ιδρύματα, είτε και στο ίδιο το κράτος κατά τα 2/3 αυτού, επιμερισμένου σε βαθμό αντιστρόφως ανάλογο της οικονομικής ισχύος ενός εκάστου.
Το ερώτημα είναι ποιος θα πληρώσει το σχετικό κόστος; Η απάντηση είναι η εξής:
Το 1/3 να το επιβαρυνθούν οι ίδιες οι Τράπεζες, να εγγραφεί στις ζημίες τους χωρίς καμία απαίτηση από τρίτους. Πώς δικαιολογείται αυτό; Μα αυτό επιβάλλει ο επιμερισμός των ευθυνών. Η αμετροεπής πιστωτική επέκταση των τραπεζών επιβάλλει τον επιμερισμό της ευθύνης για τις ζημίες κατά ένα μέρος και στις ίδιες. Δεν είναι μόνο ευθύνη των δανειοληπτών οι ζημίες που προέρχονται από τα μη δυνάμενα να εξυπηρετηθούν δάνεια εν όλω ή εν μέρει. Ποια οικονομική θεωρία και σε ποιο οικονομικό σύστημα επιβάλλει τα ρίσκα να φορτώνονται εξ’ ολοκλήρου στη μία πλευρά των συναλλασσόμενων;
Το άλλο 1/3 να εισπραχθεί από το κούρεμα που θα επιβληθεί στις καταθέσεις των πολιτών οπουδήποτε κι αν αυτές βρίσκονται, ειδικά αυτές που βρίσκονται σε ευρωπαϊκό έδαφος είτε από χρήματα που έχουν αποσυρθεί από τις ελληνικές τράπεζες λόγω κρίσης είτε έχουν αποταμιευθεί από την αρχή εκεί, συνήθως αφορολόγητα στην Ελλάδα, είτε βρίσκονται στις ποικιλώνυμες λίστες Λαγκάρτ και άλλα τέτοια, χωρίς να γίνεται λόγος για την άντληση κεφαλαίων από τους ανά την υφήλιο φορολογικούς παραδείσους, γιατί πρόκειται για μια ασύλληπτη απάτη των εχόντων ανά των κόσμο με πολλές προεκτάσεις στην πολιτική. Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, θα έπρεπε να δείξουν την αντίστοιχη ανταπόκριση οι ίδιοι οι συστηματικά φοροδιαφεύγοντας με οποιονδήποτε δυνατό τρόπο. Αλλά, κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε κανείς να το ζητήσει, γιατί είναι περιττό να ζητάς έκφραση ευαισθησίας και φιλοπατρίας από  ανθρώπους ατομιστές και απάτριδες, που περισσεύουν, δυστυχώς, και σ’ αυτόν τον τόπο, όπως και αλλού. Και πώς δικαιολογείται το κούρεμα στις καταθέσεις, θα πει κάποιος; Δεν είναι αυτό κλοπή του ιδρώτα των πολιτών από το αδηφάγο κράτος; Μα για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης και αναλογικής κατανομής των βαρών είναι η απάντηση. Πώς είναι δυνατό να απαξιώνεται έως μηδενισμού η αξία της εργασίας ή και οι συνταξιοδοτικές δαπάνες που προέρχονται από παρακρατηθέντες από την εργασία πόρους, και να μην επιβαρύνονται αναλογικά ποσά που είναι αποταμιευμένα, μεγάλο μέρος των οποίων, αν όχι το μεγαλύτερο, αποτελεί προϊόν απόκρυψης εισοδημάτων ή προέρχεται ακόμη και από απόκρυψη φορολογητέου εισοδήματος ή και από φόρους εισπραχθέντες αλλά μη αποδοθέντες στο κράτος. Είναι πράγματα γνωστά και δεν πρέπει να διστάζουμε να τα λέμε με τ’ όνομά τους. Μα θα αντιτείνει κάποιος, θα κλονιστεί η εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα. Ποια εμπιστοσύνη, αλήθεια, και σε ποιο τραπεζικό σύστημα; Ας μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Ποιοι έχουν αφήσει τα χρήματά τους στις Τράπεζες της Ελλάδας; Ουσιαστικά μόνο οι μικροκαταθέτες που δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς!
Τυχόν υπόλοιπο που δεν θα μπορέσει να καλυφθεί από το κούρεμα των καταθέσεων να καλυφθεί από το ποσό που θα προοριστεί για την απομείωση του δημοσίου χρέους ή μέρος αυτού να επιμηκυνθεί σε βάθος χρόνου αλλά με ευνοϊκούς όρους που να μην δημιουργούν επιβάρυνση του δανειολήπτη.
Δύσκολα πράγματα θα σκεφθεί ο καθένας αυτά. Δύσκολα, ναι. Όχι, όμως, ανέφικτα, είναι η απάντηση. Ανέφικτα είναι όταν δεν υπάρχει η απαιτούμενη πολιτική βούληση, η οποία πρέπει να είναι και πολύ ισχυρή. Μόνο η πολιτική είναι το εργαλείο εκείνο που μπορεί να εξισορροπήσει τις αντιθέσεις αυτού του επιπέδου, αρκεί να είναι ουδέτερη και όχι διαπλεκόμενη, που συνήθως δεν είναι, τόσο σε εθνικό όσο και σε υπερεθνικό επίπεδο.
Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και κυρίως της Γερμανίας, στο ελληνικό ζήτημα
Κι εδώ προκύπτει το ερώτημα πώς είναι δυνατό να απαλλαγεί η χώρα από τον βραχνά του μη δυνάμενου να εξυπηρετηθεί χρέους, δημοσίου και ιδιωτικού; Η απάντηση είναι αυτονόητη. Μόνο με εξωτερική αλληλεγγύη σ’ αυτή τουλάχιστο τη φάση, καθώς είναι πολύ μακριά ακόμη ο χρονικός ορίζοντας κατά τον οποίο το δημόσιο χρέος της Ελλάδας θα μπορεί να εξυπηρετηθεί από την ανάπτυξη και αυτό των ιδιωτών από την αύξηση των εισοδημάτων τους, σύμφωνα με όλες τις αναλύσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Αν περιμένουμε ως τότε, θα έχει διαλυθεί η κοινωνία και η χώρα. Γι’ αυτό, απαιτείται η εκδήλωση αλληλεγγύη προς την Ελλάδα αντίστοιχης μ’ αυτή που δέχθηκε η Γερμανία και κατ’ επέκταση, αν και σε μικρότερο βαθμό, ολόκληρη η Δυτική Ευρώπη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτή η αλληλεγγύη πρέπει να επιδειχθεί κατά κύριο λόγο από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή μάλλον από τη Γερμανία, που αποτελεί τον κρατικό φορέα που διαθέτει το απαιτούμενα κεφάλαια για κάτι τέτοιο.  
Η Γερμανία, εξάλλου, είναι αυτή που επωφελήθηκε τα μέγιστα αφενός από τον διεθνή παράγοντα μεταπολεμικά τόσο με τη μείωση του χρέους της κατά τα 2/3, πράγμα που αποτέλεσε τον γενεσιουργό παράγοντα της μετέπειτα οικονομικής της ανάπτυξης, και με την πολλαπλής πάσης φύσεως βοήθεια που δέχθηκε τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια, όσο και με την ένωση της Ευρώπης και ως συνέπεια αυτής της ένωσης το ενιαίο νόμισμα, πράγμα που γιγάντωσε την οικονομική της ισχύ. Δεν πρέπει, μάλιστα, να παραβλεφθεί και η γενναία ενίσχυση της Γερμανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ενσωμάτωση της Ανατολικής Γερμανίας στο οικονομικό της σύστημα.
Η Γερμανία, λοιπόν, ενώ έχει δεχθεί με τον πιο εμφατικό τρόπο την αμέριστη βοήθεια του διεθνούς παράγοντα και θα έπρεπε να λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο και η ίδια σε αντίστοιχες καταστάσεις καταπώς θα όφειλε, έστω και για λόγους ανταπόδοσης και μόνο, όχι μόνο δεν το έκανε, όταν κάτι τέτοιο ήταν επιβεβλημένο, αλλά αντίθετα φροντίζει να επωφεληθεί από το πρόβλημα των άλλων αντί να συμβάλει στη λύση του.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο τρόπος που λειτούργησε στην τελευταία οικονομική κρίση. Με το ξέσπασμα της πρώτης θύελλας (οικονομική κρίση 2008) αντί αυτή να αντιμετωπιστεί με επιθετικά μέτρα από κοινού από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά τρόπο αντίστοιχο αυτού που εφαρμόστηκε με αποτελεσματικό τρόπο στις Η.Π.Α., αφέθηκε η ευθύνη στο κάθε κράτος ξεχωριστά. Έτσι, ο πλούσιος βορράς, το κέντρο, δηλαδή η Γερμανία και λιγότερο τα κράτη – δορυφόροι της, λόγω ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος και αρχιτεκτονικής του ενιαίου νομίσματος, όχι μόνο βγήκε αλώβητος αλλά βιώνει και μια νέα οικονομική άνοιξη, τη στιγμή που ο φτωχός νότος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η περιφέρεια, λόγω ανταγωνιστικού μειονεκτήματος που οφείλεται εν πολλοίς και στο ενιαίο νόμισμα, βιώνει συνεχή πτώση του βιοτικού του επιπέδου. Την ίδια στιγμή το ετήσιο πλεόνασμα του προϋπολογισμού της Γερμανίας ισούται αθροιστικά με τα ελλείμματα όλων των χωρών του ευρωπαϊκού νότου. Αντί, μάλιστα, το μεγαλύτερο μέρος αυτού να επανεπενδυθεί στην περιφέρεια της Ευρώπης, ώστε να μετατραπεί σε νέο πανευρωπαϊκό πλούτο και να μετριάσει την οικονομική ανισορροπία μεταξύ κέντρου και περιφέρειας, όπως θα έπρεπε στο πλαίσιο μιας ένωσης, όπου θα πρέπει να ισχύει η αμοιβαιότητα στα κέρδη αλλά και στις ζημίες, αυτό χρησιμοποιείται ως πλεονέκτημα για τη συσσώρευση ακόμη μεγαλύτερου πλούτου στην ίδια τη Γερμανία με την έλξη κεφαλαίων για αποταμίευση στα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας αυτής καθώς και για τον δανεισμό των επιχειρήσεων γερμανικών συμφερόντων με μηδενικό ή ακόμη και με αρνητικό επιτόκιο, για να μπορούν να εξαγοράσουν όσο πιο πολλές επιχειρήσεις του ιδιωτικού αλλά και του δημοσίου τομέα σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Το ερώτημα που προκύπτει, όμως, εδώ είναι αν αυτό είναι το όραμα της ενωμένης Ευρώπης. Είναι αυτό Ένωση ή μήπως είναι Ηγεμονία; Η απάντηση είναι αυτονόητη. Με λίγα λόγια η Γερμανία στήνει με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα, είναι αλήθεια, την οικονομική της αυτοκρατορία, κάτι που θεωρεί η ίδια πως το δικαιούται έναντι των πρώην αποικιοκρατικών κρατών της Ευρώπης, καθώς η ίδια δεν υπήρξε αποικιοκρατική δύναμη και όταν διεκδίκησε κάτι τέτοιο δεν της το επέτρεψαν με τους δύο παγκοσμίους πολέμους, και τώρα, που βρήκε την ευκαιρία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τίποτα δεν τη σταματάει. Αυτό αποτελεί σε μεγάλο βαθμό την αιτία αναζωπύρωσης αισθημάτων ανταγωνισμού ισχύος μεταξύ των κρατών σε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού των άλλων ισχυρών κρατών της Ευρώπης, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Μεγάλης Βρετανίας, η οποία αποφάσισε την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς, μάλιστα, να μπορεί να υπολογιστεί αν αυτό δεν θα βρει αντίστοιχα μιμητές.
Πρόκειται για μια κατάσταση, η οποία επιβαρύνεται και από άλλα προβλήματα, όπως το προσφυγικό ζήτημα, και στον βαθμό που θα συνεχιστεί, αν δεν αντιστραφεί με επιθετικές πολιτικές, θα λειτουργήσει  διαλυτικά για την Ένωση. Από ό,τι φαίνεται, μάλιστα, το διευθυντήριο της Ευρώπης, το ισχυρό ευρωπαϊκό κέντρο με άξονα τη  Γερμανία, προσπαθεί να περιφρουρήσει τη θέση του αυτοπεριοριζόμενο σε ένα τμήμα της ευρωπαϊκής ηπείρου που θεωρεί άκρως απαραίτητο και προσανατολίζεται στο να αποβάλει ό,τι θεωρεί πως του στοιχίζει ακριβά. Έτσι, βέβαια, λειτουργεί αυτοκαταστροφικά σε βάθος χρόνου, καθώς δεν υπολογίζει πως η οικονομική ισχύ από μόνη της χωρίς πολιτική και στρατιωτική ισχύ, επαρκείς πρώτες ύλες και ισχυρά γεωπολιτικά ερείσματα, δεν θα κρατήσει για πολύ και θα συνθλιβεί στις συμπληγάδες του παγκόσμιου ανταγωνισμού ανάμεσα στις υπερδυνάμεις που διαθέτουν όλα αυτά, τις υπάρχουσες και τις αναδυόμενες.
Κι εδώ είναι το παράδοξο. Σε μια εποχή που βρίσκονται σε εξέλιξη δραματικές γεωπολιτικές ανακατατάξεις, η Ενωμένη Ευρώπη έχει ανάγκη από τη σύζευξη των πλεονεκτημάτων που διαθέτει για να ενισχύσει περαιτέρω και να εδραιώσει τη θέση της στον ισχυρότατο και αμείλικτο διεθνή ανταγωνισμό. Η οικονομική ισχύς της Γερμανίας, η στρατιωτική ισχύς της Γαλλίας και της Μεγάλης Βρετανίας, η γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας, και κατ’ επέκταση των Βαλκανίων, για τη διασφάλιση της ενεργειακής κυρίως επάρκειας της Ευρώπης, οι απέραντες εδαφικές εκτάσεις της ανατολικής Ευρώπης, που είναι απαραίτητες για τη διασφάλιση της διατροφικής της επάρκειας, είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα που θα έπρεπε να τα εκμεταλλευτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα από την επίτευξη μιας ισχυρής πολιτικής ένωσης που δυστυχώς δεν φαίνεται να την ενστερνίζονται οι ισχυροί της Ευρώπης και κυρίως η Γερμανία με την επιμονή της περί διαφύλαξης των κεκτημένων της στον οικονομικό τομέα. Δεν θέλει να αντιληφθεί η Γερμανία ότι όλα αυτά που δεν έχει και που της είναι απαραίτητα για να καταστεί μεγάλη δύναμη – ικανή εδαφική έκταση, νευραλγική γεωστρατηγική θέση, πρώτες ύλες, ενέργεια, στρατιωτική και πολιτική ισχύ – τα διαθέτει, ή μπορεί πιο εύκολα να τα αποκτήσει, η Ευρώπη στο σύνολό της, αλλά θα πρέπει να κατανέμονται τα οφέλη αναλογικά σε όλες τις περιοχές της Ευρώπης και αντίστοιχα σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες και όχι κατά κόρον σε ένα ευνοημένο κέντρο και σε μία συγκεκριμένη μερίδα ανθρώπων.  
Για να συμβεί, όμως, αυτό, θα πρέπει να αρθεί η μονομέρεια, η απολυτοσύνη και η ακαμψία της γερμανικής πολιτικής – και είναι μια ευκαιρία η συζήτηση αυτή να ξεκινήσει από την ίδια τη Γερμανία τώρα, στην προεκλογική της περίοδο, πράγμα που δεν φαίνεται πιθανό – και να αποφασίσει η ίδια η Γερμανία να διαθέσει ολόκληρο το πλεόνασμά της για τη χρηματοδότηση της οικοδόμησης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Έτσι θα επιβεβαιώσει και τον ηγετικό της ρόλο στην Ευρώπη. Το οφείλει, εξάλλου, στην Ευρώπη πολλαπλά και είναι ευκαιρία να ξεκινήσει από την Ελλάδα, που είναι και πολύ εύκολο λόγω του ασήμαντου για τη Γερμανία μεγέθους του ελληνικού χρέους, δημοσίου και ιδιωτικού, στο σύνολό του.  
Έτσι, πέραν των άλλων, αναφορικά με το ζήτημα του ελληνικού χρέους η ριζική λύση είναι να προβεί η Γερμανία σε απομείωση – οριστικό κούρεμα, δηλαδή – του χρέους της Ελλάδας κατά τα 2/3 αυτού, σε ποσοστό αντίστοιχο με εκείνο που δόθηκε και στην ίδια μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως, εξάλλου, της υπομνύεται και από διεθνείς οργανισμούς και τις Η.Π.Α.. Η Γερμανία, εξάλλου, έχει και έναν επιπλέον λόγο να το κάνει, ειδικά για την Ελλάδα, καθώς ολόκληρο το δημόσιο χρέος της Ελλάδας ισούται με αυτό των πολεμικών αποζημιώσεων που η Γερμανία όφειλε στην Ελλάδα και που η Ελλάδα σωστά αποποιήθηκε προς χάρη της αλληλεγγύης στη Γερμανία, μια χώρα που καταστράφηκε από έναν πόλεμο που η ίδια προκάλεσε. Η Ελλάδα δεν διαθέτει την ισχύ για να απαιτήσει κάτι τέτοιο ούτε πρόκειται να το κάνει σεβόμενη την έκφραση του πολιτικού πολιτισμού που πρέπει να υπάρχει μεταξύ εταίρων. Η ίδια η Γερμανία πρέπει να το κάνει, για να επιβεβαιώσει και τον ηγετικό της ρόλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.Πότε περιμένει η Γερμανία να ξεπληρώσει το χρέος της προς την Ελλάδα; Ή μήπως συναρτά τις ομολογουμένως μεγάλες ευθύνες της Ελλάδας για την οικονομική κρίση που την πλήττει με το κόστος που πληρώνει 8 χρόνια τώρα ως τιμωρία; Τότε για πόσο θα έπρεπε να τιμωρηθεί η Γερμανία για τις ευθύνες της αναφορικά με τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο;
Αναγκαίος ο συγχρονισμός των κλειδιών για τη λύση του δράματος
Υπό αυτές, μάλιστα, τις συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, οι πολιτικές θέσεις αναφορικά με το οικονομικό ζήτημα της χώρας που εδράζονται στη θεοποίηση των αγορών και εστιάζονται στις μεταρρυθμίσεις και μόνο παραβλέποντας συγχρόνως το πρόβλημα του στραγγαλισμού της οικονομίας εξαιτίας της συσσώρευσης οικονομικού χρέους μη δυνάμενου να εξυπηρετηθεί τόσο από το δημόσιο όσο και από τους ιδιώτες, είναι καταδικασμένες σε αποτυχία.
Το ζήτημα είναι να υπάρξει η θέληση – για την ακρίβεια η απαιτούμενη ισχυρή πολιτική βούληση – και των δύο πλευρών, αλλιώς λύση με τη θέληση της μίας πλευράς και μόνο, όσο ισχυρή και να είναι αυτή, δεν υπάρχει. Γι’ αυτό αναφέρομαι σε απαλλαγή από το μεγαλύτερο μέρος του εληνικού χρέους, ώστε αυτό να καταστεί δυνάμενο να εξυπηρετείται, με ταυτόχρονη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που κρίνονται απαραίτητες για να καταστεί λειτουργική η ελληνική οικονομία. Μεταρρυθμίσεις, όμως, οι οποίες δεν θα επιβαρύνουν μονόπλευρα και υπέρμετρα τους πιο αδύναμους, όπως γίνεται καθ’ υπερβολή καθ’ όλη τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, και έξω και πέρα από το ευρωπαϊκό κεκτημένο.
Καταληκτικά, λοιπόν, ο διακόπτης που πρέπει να γυρίσει για να πάρει μπροστά η οικονομία και να λυθεί το ελληνικό δράμα φυλάσσεται σε ένα ασφαλές κιβώτιο που είναι κλειδωμένο με δυο κλειδαριές. Τα κλειδί από τη μία το κρατάει η εκάστοτε η ελληνική κυβέρνηση και αναφέρεται κυρίως στη δυνατότητα να προβεί στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις και το άλλο ο εξωτερικός παράγοντας και αναφέρεται στο γερμανικό πλεόνασμα. Οι κλειδαριές πρέπει να ανοίξουν συγχρόνως και το ξεκλείδωμα να γίνει με καλό συγχρονισμό και των δύο κλειδιών, αλλιώς ο διακόπτης δεν θα γυρίσει για να δώσει ρεύμα που θα κινήσει τις μηχανές της ανάπτυξης. Και το ερώτημα παραμένει. Θα συγχρονιστούν, άραγε, τα κλειδιά;  
Νίκος Κωστακόπουλος

(Εκπαιδευτικός – Δημοτικός Σύμβουλος Θέρμου)

Παράταση του Προγράμματος Αναστολής Θεωρήσεων για Ελληνες ταξιδιώτες στις ΗΠΑ

$
0
0


Παρατείνεται για ένα ακόμα έτος η συμμετοχή της Ελλάδας στο Πρόγραμμα Αναστολής Θεωρήσεων των ΗΠΑ (US Visa Waiver Program -VWP).

Η παράταση που αφορά το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Μαρτίου 2018 αναγγέλθηκε σε επιστολή του Υπουργείου Εσωτερικών των ΗΠΑ (US Department of Homeland Security) προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

Νέο σποτ της Ελληνικής Αστυνομίας για τους κινδύνους από τη χρήση βεγγαλικών, κροτίδων και πυροτεχνημάτων, ενόψει Πάσχα

$
0
0

Νέο σποτ της Ελληνικής Αστυνομίας για τους κινδύνους από τη χρήση βεγγαλικών, κροτίδων και πυροτεχνημάτων, ενόψει Πάσχα


Εντυπωσίασαν τα προϊόντα "ΤΖΙΦΡΗΣ"στη FoodExpo 2017

$
0
0

Εντυπωσίασε για μία ακόμη φορά η βιοτεχνία γαλακτοκομικών «ΤΖΙΦΡΗΣ» στην FoodExpo 2017. Η συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην φετινή έκθεση τροφίμων και ποτών FoodExpo 2017 ( 18 – 20 Μαρτίου 2017) ήταν για μια ακόμη φορά εξαιρετική. Μέλος της ήταν και πάλι το εργαστήριο γαλακτοκομικών «ΤΖΙΦΡΗΣ», που έκανε μικρούς και μεγάλους να ξετρελαθούν με τα λαχταριστά του προϊόντα.

tzifris-(11)


Εκατοντάδες προϊόντα, γιαούρτια και κρέμες «ΤΖΙΦΡΗΣ» δόθηκαν με χαρά στους επισκέπτες, αποσπώντας τα καλύτερα σχόλια και αυξάνοντας τους ήδη πολλούς και πιστούς θαυμαστές!

tzifris-(18)

Θαυμαστές που, εδώ και έξι χρόνια λειτουργίας της επιχείρησης, της δίνουν την δύναμη να αναπτύσσεται και να εξελίσσει τα προϊόντα της. Έτσι πλέον το εργαστήριο απασχολεί πάνω από δέκα εργαζομένους και έχει ένα δίκτυο πωλήσεων σε εξακόσια σημεία σε όλη την Ελλάδα καλύπτοντας ολοένα και περισσότερες περιοχές. Για αυτό και το όνομα «ΤΖΙΦΡΗΣ» πρωταγωνιστεί στον τομέα των γαλακτοκομικών σε όλες τις εκθέσεις που συμμετέχει.

tzifris-(14)

Η άψογη διοργάνωση, ο επαγγελματισμός και η φιλική διάθεση όλων, εκθετών και μη, ήταν τα βασικά στοιχεία της έκθεσης. Η παράλληλη δράση ανάδειξης των προϊόντων κάθε περιφέρειας, από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας, ήταν το αποκορύφωμα ενός υπέροχου τριημέρου. Ο Chef Θωμάς Μπακοδήμος, τακτικό μέλος της λέσχης, χρησιμοποιώντας το Ξυνόγαλο και το τσαλαφούτι «ΤΖΙΦΡΗΣ» , δημιούργησε ένα ελαφρύ και πεντανόστιμο dressing για την σαλάτα του, θυμίζοντας σε όλους πως τα απλά και ποιοτικά προϊόντα μπορούν να απογειώσουν ένα πιάτο..

tzifris-(12)

Η μεγάλη προσέλευση ξένων αντιπροσώπων από όλες τις χώρες του κόσμου, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον τους για τα Ελληνικά προϊόντα και πιο συγκεκριμένα για το γιαούρτι, αφού οι προτάσεις για εξαγωγές του προϊόντος ήταν πολλές.

tzifris-(17)

Φυσικά δεν έλειψαν και οι επισκέψεις από πρόσωπα της πολιτικής σκηνής, αλλά και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όλοι τους πρόθυμοι να δοκιμάσουν, να βοηθήσουν και να ρωτήσουν λεπτομέρειες για το κάθε προϊόν.

tzifris-(15)

Για τα σημεία πώλησης των προϊόντων «ΤΖΙΦΡΗΣ» που μας ρωτάτε συχνά, σας παραθέτουμε τα συνεργαζόμενα καταστήματα στην Αττική, όπου μπορείτε να τα προμηθευτείτε.
ΜΟΥΡΤΟΣ ΒΑΣ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ — ΑΘΗΝΑ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ |ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 105
ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ Ι. ΧΡΙΣΤΙΝΑ — ΑΘΗΝΑ ΖΕΦΥΡΙ |ΠΑΝ. ΓΡΗΓΟΡΟΥΣΗΣ 7
ΝΤΟΒΙΝΟΥ ΦΙΛΙΩ — ΕΛΕΥΣΙΝΑ |ΔΗΜΗΤΡΟΣ 23
ΜΕΛΕΤΗΣ & ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΙΧΑΗΛ Ο.Ε. — ΕΛΕΥΣΙΝΑ |ΑΦΩΝ ΜΟΥΡΙΚΗ 115 & ΚΟΝΤΟΥΛΗ
ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. — ΑΘΗΝΑ – ΚΕΝΤΡΟ |ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 132Α
ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. — ΑΘΗΝΑ ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ | ΑΧΑΡΝΩΝ 254
ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. — ΑΘΗΝΑ ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ|ΛΕΩΦ. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 70
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΛΕΤΡΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. — ΑΘΗΝΑ ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ|ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΥ 52
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΛΕΤΡΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. — ΑΘΗΝΑ ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ|ΕΛΠΙΔΟΣ 61
ΚΟΥΡΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ — ΑΘΗΝΑ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ|ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ 4
ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Κ. ΤΖΙΑΧΡΗΣΤΑΣ — ΑΘΗΝΑ ΒΥΡΩΝΑΣ |ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 10
ΣΕΡΕΤΗΣ Γ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ — ΑΘΗΝΑ |ΧΑΛΕΠΑ 34 & ΚΡΥΣΤΑΛΛΗ
ΑΡΣΕΝΙΑ & ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΟΕ — ΑΘΗΝΑ ΧΑΪΔΑΡΙ |ΑΓΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ 65
ΗΛΙΑΔΗΣ Φ. ΣΟΛΩΝ “ΜΕΛΙΤΑ” ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ — ΑΘΗΝΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ |Λ. ΠΑΠΑΓΟΥ 50
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΛΙΓΚΟΥΝΑΚΗ — ΑΘΗΝΑ ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ|ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 105
ΑΠΟΣΤ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ & ΥΙΟΣ ΕΕ — ΑΛΙΜΟΣ |ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ 54
ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ — ΑΛΙΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ |ΚΥΠΡΟΥ 15
ΠΕΠΠΑΣ Ε.Π.Ε. ΚΡΕΑΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ 1946 — ΜΑΝΔΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ |ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 2
ΠΕΠΠΑΣ Ε.Π.Ε. ΚΡΕΑΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ 1946 — ΑΘΗΝΑ |ΑΧΑΡΝΩΝ 184
ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ — ΠΑΓΚΡΑΤΙ |ΛΑΕΡΤΟΥ 42 & ΑΡΤΟΤΙΝΗΣ 50
ΧΑΤΖΙΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ — ΑΘΗΝΑ |ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΥ 124
ΠΕΤΡΟΣ ΦΡΑ. ΡΟΥΣΣΟΣ — ΑΘΗΝΑ ΓΟΥΔΙ |ΣΠΥΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ 4-6
ΤΣΑΠΑΛΙΑΡΗ ΕΛΕΝΗ — ΑΘΗΝΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙ |ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ 11
ΖΑΡΚΑΔΑ-ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ — ΑΘΗΝΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ |ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ 130
ΑΥΡΑ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ-ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΟΥΜΠΑΡΗΣ Ο.Ε. — ΑΘΗΝΑ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ|ΟΜΗΡΟΥ 38
ΜΕΡΙΜΝΑ ΑΕΕ — ΑΘΗΝΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ|ΕΘΝΑΡΧΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ 41
ΜΕΡΙΜΝΑ ΑΕΕ — ΑΘΗΝΑ ΑΛΙΜΟΣ |ΛΕΩΦ. ΙΩΝΙΑΣ 112
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ & ΣΙΑ ΟΕ — ΑΘΗΝΑ ΜΟΣΧΑΤΟ |ΦΛΕΜΙΝΓΚ 16
ΚΥΡΚΟΣ Θ. ΧΟΙΡΟΤΡΟΦΙΚΗ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΑΕ — ΑΘΗΝΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ |ΛΙΒΥΗΣ 20
ΚΥΡΚΟΣ Θ. ΧΟΙΡΟΤΡΟΦΙΚΗ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΑΕ — ΑΘΗΝΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ|ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΕΙΡΗΝΗΣ 10
ΚΥΡΚΟΣ Θ. ΧΟΙΡΟΤΡΟΦΙΚΗ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΑΕ — ΑΡΓΥΡΟΎΠΟΛΗ |Μ. ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ 51
ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ — ΑΘΗΝΑ ΠΕΡΙΣΣΟΣ |ΧΑΡΑΣ 2
ΜΑΛΙΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ — ΑΘΗΝΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ|ΓΚΥΖΗ 40
ΠΑΡΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ & ΣΙΑ ΕΕ — ΑΘΗΝΑ ΓΟΥΔΙ |ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ 5
ΜΑΛΙΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ — ΑΘΗΝΑ |ΑΛΚΜΑΝΟΣ 4 (ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΧΙΛΤΟΝ)
ΚΑΤΣΙΕΡΗ ΤΑΣΙΑ & ΣΙΑ ΕΕ — ΑΘΗΝΑ ΡΟΔΟΠΟΛΗ |ΛΕΩΦ. ΡΟΔΟΠΟΛΕΩΣ 26
ΣΑΠΛΑΟΥΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ — ΑΘΗΝΑ |ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ ΜΕΞΗ 7
ΤΕΖΑΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑ & ΣΙΑ ΕΕ — ΑΘΗΝΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ|ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 24Β
ΣΑΝΝΗΣ ΑΘ. ΧΡΗΣΤΟΣ — ΑΘΗΝΑ ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ|ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΥ 29
ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ Γ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ — ΑΘΗΝΑ ΚΟΛΩΝΑΚΙ |ΠΙΝΔΑΡΟΥ 16
ΧΟΥΧΙ ΦΙΛΙΠ ΣΤΙΛΟ — ΑΘΗΝΑ Κ. ΠΑΤΗΣΙΑ|ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ Β. 1
ΣΙΕΜΟΣ ΧΡ. ΑΝΔΡΕΑΣ — ΑΘΗΝΑ ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ|ΑΜΦΙΣΣΗΣ 8
ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Α. ΝΙΚΟΛΑΟΣ — ΑΘΗΝΑ ΠΑΓΚΡΑΤΙ |ΦΙΛΟΛΑΟΥ 76
“ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΓΗ” ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΡΙΝΑ — ΑΘΗΝΑ ΒΟΥΛΑ |ΠΑΠΑΓΟΥ 31
ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ Λ. ΘΕΟΦΑΝΗΣ — ΑΘΗΝΑ Κ. ΠΑΤΗΣΙΑ|Λ. ΙΩΝΙΑΣ 87
ΘΕΟΔΩΡΟΣ Π. ΡΟΥΣΣΟΣ — ΑΘΗΝΑ ΨΥΧΙΚΟ |ΜΑΚ/ΧΟΥ ΠΡΑΝΤΟΥΝΑ 64
ΓΚΟΝΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ — ΑΘΗΝΑ |ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ 47
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ — ΑΘΗΝΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙ |ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΛΙΤΣΑ 15
ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Β. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ — ΑΘΗΝΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ|ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ 132
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ “ΜΙΚΡΟΜΑΓΑΖΟ” — ΑΘΗΝΑ ΨΥΧΙΚΟ|ΜΑΚ/ΧΟΥ ΠΡΑΝΤΟΥΝΑ 59
Π. ΒΑΛΣΑΜΗΣ – Ε. ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ ΟΕ — ΑΘΗΝΑ ΑΝΩ ΙΛΙΣΣΙΑ|ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ 5
LICI NDRICIME RUSHDI — ΑΘΗΝΑ ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ|ΣΟΥΛΙΟΥ 116
ΠΟΓΚΑΣ ΧΡΙΣ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ — ΑΘΗΝΑ |ΔΗΜ ΡΑΛΛΗ 33
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ — ΑΘΗΝΑ |ΓΙΑΝΝΗ ΣΟΥΚΑ 1 →→
ΛΥΓΑΡΗΣ ΣΠΥΡΟΣ — ΑΘΗΝΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ|Ν.ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ 27
ΞΕΝΤΕ Α.Ε. — ΑΘΗΝΑ |Λ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 10
ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ Ι.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ — ΑΘΗΝΑ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ |ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 92
ΑΛΕΤΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε — ΑΘΗΝΑ Ν.ΚΟΣΜΟΣ |ΜΠΑΚΝΑΝΑ 38
ΝΤΕΚΟΥΜΕ ΙΟΥΛΕΤΑ — ΑΘΗΝΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ|ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΕΩΣ 24
ΚΙΖΟΓΛΟΥ ΨΥΡΡΗ Γ.ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ — ΑΘΗΝΑ ΝΕΑ ΚΗΦΙΣΙΑ|ΕΛΑΙΩΝ 40 & ΧΑΡΑΣ
ΣΑΛΜΑΣ.Π.ΟΕ. — ΑΘΗΝΑ ΓΑΛΑΤΣΙ|Λ.ΒΕΙΚΟΥ ΑΕΡΟΓΕΦΥΡΑ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Κ.Ε.ΚΙΖΟΓΛΟΥ ΨΥΡΡΗ Ο.Ε. — ΑΘΗΝΑ ΚΗΦΙΣΙΑ|ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ & ΕΡΜΙΟΝΗΣ
ΔΕΛΗΚΑΝΙΔΗΣ Γ.ΠΑΝΤΕΛΗΣ — ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΣΣΟΣ|ΧΑΡΑΣ 4.& ΒΥΖ.ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΩΝ
ΤΡΙΑΝΤΗΣ Χ. ΠΕΤΡΟΣ — ΑΘΗΝΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ|Π.ΚΑΒΑΛΑΣ 242
ΜΟΤΣΙΟΣ ΓΕΒΡΓΙΟΣ ΒΑΣ. — ΠΕΙΡΑΙΑΣ|ΑΓ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 115 ΚΑΜΙΝΙΑ
ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΧΡ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ — ΑΘΗΝΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ|ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ 61
ΣΤΑΜΟΣΤΕΡΓΙΟΣ Π. & ΣΙΑ Ε.Ε. — ΒΥΡΩΝΑΣ |ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ & ΧΡ. ΣΜΥΡΝΗΣ 9
ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΑΦΟΙ Ρ.& Σ. ΟΕ — ΑΘΗΝΑ|ΣΑΜΟΥ 40
ΞΕΝΤΕ Α.Ε. — ΑΘΗΝΑ|ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 10 ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ — ΑΘΗΝΑ |ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ 32Α
ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ — ΑΘΗΝΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ|ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 30
ΜΠΕΡΕΤΗΣ ΑΝ.ΑΛΚΗΣ — ΑΘΗΝΑ|ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΕΩΣ 43
ΛΙΒΑ ΗΡ. ΓΑΛΑΤΕΙΑ — ΑΘΗΝΑ|ΑΔΜΗΤΟΥ 17
ΒΑΣ. ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ & ΣΙΑ ΟΕ — ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗΣ| ΦΛΕΜΙΝΓΚ 16
ΑΜΠΝΤΕΛ Κ. ΣΟΦΙΑ — Π. ΦΑΛΗΡΟ |ΜΟΥΣΩΝ 63 & ΖΑΪΜΗ
ΖΑΝΙΩΤΗ ΑΡΓΥΡΩ — ΑΘΗΝΑ |ΑΡΡΙΑΝΟΥ 29
ΧΡΟΝΑ ΔΗΜ & ΠΑΝ. — ΑΤΤΙΚΗ Π.ΦΑΛΗΡΟ| ΑΧΙΛΛΕΩΣ 24
ΚΙΤΣΗ Κ.ΓΕΩΡΓΙΑ — ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ | Δ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ & ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ
ΜΕΓΑΡΙΚΗ ΦΑΡΜΑ ΑΕΒΕ — ΑΤΤΙΚΗ Ν. ΠΕΡΑΜΟΣ | ΚΡΗΤΗΣ 11
ΜΟΤΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΣ. — ΑΤΤΙΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ | ΑΓ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 115
ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ Ν. ΜΑΡΙΟΣ — ΑΤΤΙΚΗ ΝΙΚΑΙΑ | Π.ΤΣΑΛΔΑΡΗ 239
VULTUR OLEG GHEORGHI — ΑΙΓΑΛΕΩ | Γ. ΣΟΥΤΣΟΥ 16
ΤΣΩΤΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑ — ΓΛΥΦΑΔΑ ΤΕΡΨΙΘΕΑ | ΓΕΩΡΓ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ 40
ΛΟΥΓΑΡΗΣ ΣΠΥΡΟΣ — ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ |Ν.ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ 27
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ — ΑΘΗΝΑ |ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ 4
(ΓΑΔΑ) ΥΠ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ — ΑΘΗΝΑ |ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 173
Δ/ΝΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ — ΑΘΗΝΑ |Λ. ΑΘΗΝΩΝ & ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 2-4
Δ/ΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ — ΠΕΙΡΑΙΑΣ |ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 37
(ΜΑΤ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ) ΥΠ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ — ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ | ΧΙΟΥ 8
(ΜΑΤ ΓΟΥΔΙ) ΥΠ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ — ΑΘΗΝΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ | ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ Ν. ΖΟΡΜΠΑ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΤΖΙΦΡΗΣ (6945498811)
ΤΗΛ: 2642 77 0 133 / 26420 41 3 62
ΣΤΑΝΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ, 30500

Δημοσιεύθηκε στο e-maistros.gr 

Αποστολή αγώνα με Βέροια

$
0
0


Προπόνηση τακτικής έγινε σήμερα, απ’ την οποία απουσίασε ο Πάουλο που έκανε θεραπεία. Στη συνέχεια ανακοινώθηκε η αποστολή του αγώνα με τη Βέροια που περιλαμβάνει τους ποδοσφαιριστές: Κυριακίδης, Καβουσάκης, Κούσας, Ρότσα, Τσοκάνης, Μπράβο, Ρέι, Ροντρίγκες, Ρόσα, Μαρκόβσκι, Χαντάκιας, Λόπες, Παπάζογλου, Κλέσιο, Μύγας, Κουτρομάνος, Μουνιός, Παπαδόπουλος, Παπουτσογιαννόπουλος, Γιαννιώτης.

Δυτική Ελλάδα:Τρία θανατηφόρα τροχαία τον Μάρτιο 2016

$
0
0
Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike τροχαία

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά τη διάρκεια του μήνα Μάρτιο του έτους 2017, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

Α. Τροχαία ατυχήματα
Στη εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας  σημειώθηκαν  35 τροχαία ατυχήματα έναντι  37  που είχαν συμβεί τον Μάρτιο του 2016. Ειδικότερα σημειώθηκαν :
•       3 θανατηφόρα ατυχήματα έναντι 2 τον Μάρτιο του 2016.
•       3 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμων έναντι 4 τον Μάρτιο του 2016.
•       29 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμων έναντι 31 τον Μάρτιο του 2016.

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών καταγράφηκαν συνολικά 49 παθόντες έναντι 45 τον Μάρτιο του 2016:
Ειδικότερα καταγράφηκαν :
•        3 νεκροί έναντι  2  τον Μάρτιο του 2016.
•        3  σοβαρά τραυματίες έναντι 4  τον Μάρτιο του 2016.
•       43 ελαφρά τραυματίες έναντι  39 τον Μάρτιο του 2016.
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων - δυστυχημάτων όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν :
•       Υπερβολική ταχύτητα
•       Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
•       Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης
•       Παραβίαση προτεραιότητας
•       Μη τήρηση απόστασης ασφαλείας

Β. Δράσεις τροχονομικής αστυνόμευσης
Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή των ατυχημάτων σε όλο το οδικό της δίκτυο.
Ενδεικτικά το μήνα Μάρτιο του έτους 2017 συγκροτήθηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας 250 συνεργεία αλκοολομέτρησης, ενεργήθηκαν 5.334 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν  224  παραβάσεις.
Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν εκτός των άλλων και 4.148 επικίνδυνες παραβάσεις.
Ειδικότερα βεβαιώθηκαν :
•       2127    για υπερβολική ταχύτητα
•       531     για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση
•       433     για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση
•       99      για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
•       372     για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
•       73      για την παραβίαση προτεραιότητας
•       55      για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
•       149     για αντικανονικό προσπέρασμα
•       15      για μη χρήση παιδικών καθισμάτων
•       106     για Κ.Τ.Ε.Ο.
•       139     για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά
•       49      για επικίνδυνους ελιγμούς κατά την οδήγηση



Γ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας, με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και την κατάσταση του οδοστρώματος ακολουθώντας πάντα τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει :
•       Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•       Έχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και στον έλεγχο του οχήματος.
•       Όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά.
•       Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας.
•       Φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας.
•       Τοποθετώ τα παιδιά σε παιδικό κάθισμα, στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας.
•       Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος.
•       Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα.
•       Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη.
•       Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα.
•       Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ.
•       Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς.
•       Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Μεσολόγγι :Μεγαλειώδης μουσική συναυλία από το Γιάννη Μαρκόπουλο στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων

$
0
0

Με την μουσική συναυλία  «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Μαρκόπουλου έκλεισαν χθες το βράδυ οι εκδηλώσεις των Εορτών Εξόδου.
Στον κατάμεστο χώρο του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων, ο συνθέτης παρουσίασε το μελοποιημένο από τον ίδιο έργο του Διονύσιου Σολωμού, συνοδευόμενος από τους ερμηνευτές Κώστα Μακεδόνα, Λάκη Χαλκιά, Γιώργο Ζερβάκη, Άννα Ζώη και Μανώλη Χατζημανόλη. Συμμετείχαν επίσης οι χορωδίες του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου με την καλλιτεχνική διεύθυνση του Σπύρου Χολέβα, η Πολυφωνική Χορωδία Πάτρας με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Σταύρο Σολωμό, το Πειραϊκό Φωνητικό Σύνολο Libro Coro με την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ανθής Γουρουντή και η Ορχήστρα  «Παλίντονος».



    Τον συνθέτη καλωσόρισε και ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία του ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, λέγοντας πως είναι ένας χαρισματικός άνθρωπος της Τέχνης, ο οποίος μέσα από πρωτοποριακές αντιλήψεις και παρεμβάσεις δημιούργησε νέους μουσικούς δρόμους. Ιδιαίτερη δε διάσταση, έχει η προσφορά του στην μουσική αποτύπωση του μεγαλείου της θυσίας των Ελεύθερων Πολιορκημένων.
Ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, ευχαρίστησε επίσης θερμά τον Υπουργό Παν. Καμμένο καθώς η αποψινή συναυλία πραγματοποιήθηκε μετά από μεγάλη χορηγία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.


Μιλώντας δε για το χώρο ο οποίος φιλοξένησε την εκδήλωση, σημείωσε πως «Το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων από το 1913 έως σήμερα πρωτοστατεί είτε σε κρίσιμες στιγμές για τους Έλληνες, είτε υποστηρίζοντας έργα ειρήνης και πολιτισμού. Αποτελεί μέρος της ζωής αυτής της πόλης, άρρηκτα δεμένο με τον κοινωνικό πλαίσιό της. Περιλαμβάνει εγκαταστάσεις που διασφαλίζουν ποιοτική διαβίωση και ασφάλεια για τους στρατευμένους, κυρίως όμως αποτελεί κομμάτι της Ιστορίας της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, το οποίο θα πρέπει να διατηρηθεί ως αναπόσπαστο τμήμα της αστικής και κοινωνικής φυσιογνωμίας του τόπου μας».
Ο Νίκος Καραπάνος κατέληξε στην ομιλία του ευχαριστώντας τον Διοικητή του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων Γ. Νικολόπουλο τόσο για την άψογη συνεργασία όσο και την άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης που ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα των Εορτών Εξόδου.
Τις ευχαριστίες του στο κοινό, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας καθώς και τον Δήμαρχο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου για την φιλοξενία, εξέφρασε αμέσως μετά και ο Γιάννης Μαρκόπουλος, ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για την συμβολική διάσταση της Εξόδου και της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου,  της οποίας είναι επίτιμος δημότης από το 2002.

ΠΑΕ Παναιτωλικός:Η κάθαρση δεν γίνεται ούτε με τα ίδια υλικά, ούτε με μερεμέτια

$
0
0


Η ανακοίνωση:

Τις επιφυλάξεις μας για την επάρκεια της ΚΕΔ και τις επιλογές της, αναγκαστήκαμε (δυστυχώς) να τις επισημάνουμε νωρίτερα. Φροντίζει (δυστυχώς) να τις επιβεβαιώνει και τα όσα συμβαίνουν μας αναγκάζουν να επανέλθουμε. Αρετόπουλους δεν θέλει η διαιτησία και το ποδόσφαιρο για να πάνε μπροστά. Θέλει Αρετή και τόλμη, που όπως φαίνεται -εμείς το γνωρίζουμε- η ΚΕΔ δεν διαθέτει.
Στον αγώνα Ξάνθη – Παναιτωλικός ο διαιτητής Αρετόπουλος και οι συνεργάτες του απέδειξαν ότι όσο και να φωνάζουμε για δίκαιη και ισόνομη αντιμετώπιση, δεν ακούει κανείς. Παρότι η αντίπαλη ομάδα προηγήθηκε από το 3ο λεπτό, η «πρεμούρα» του μην στραβώσει κάτι, ήταν εμφανέστατη. Ειδικά στο διάστημα 31’-38’, καταλόγισε πέναλτι που δεν αφήνει κανένα περιθώριο να αμφισβητήσει κανείς τις προθέσεις του και στα τέσσερα φάουλ που (θεώρησε ότι) έκαναν οι ποδοσφαιριστές μας, έδωσε ισάριθμες κάρτες!!!
Εντύπωση, βέβαια, προκαλεί και η «οργανωμένη» αντιμετώπιση από πλευράς Ξάνθης. Ο team manager και πρώην διαιτητής, όρθιος έξω από τον πάγκο έδινε το γνωστό του ρεσιτάλ, με υποδείξεις και παρατηρήσεις σε όλους και ο τεχνικός διευθυντής ήταν αγκαλιά με τον 4ο διαιτητή Σέζο και δίπλα στο αυτί του βοηθού Κοντιζά. Χωρίς να δεχτούν καμία παρατήρηση από διαιτητή και 4ο διαιτητή. Μετά το 3-0, ως δια μαγείας, είχαμε και ρεσιτάλ διαιτησίας και κάρτες στους ποδοσφαιριστές της αντίπαλης ομάδας (έστω και μετά το 85’) και ηρεμία από τους παράγοντες της Ξάνθης.
Η δημόσια αυτή τοποθέτησή μας δεν γίνεται για να δικαιολογήσει την άσχημη απόδοση και ήττα της ομάδας μας. Η τιμωρία (χρηματικό πρόστιμο) ήταν άμεση, για την κακή αγωνιστική εικόνα, αλλά και επειδή δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να θεωρήσει κανείς ότι για εμάς το πρωτάθλημα τελείωσε. Ούτε η προσπάθειά μας για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο, ακηδεμόνευτο, δίκαιο και με κανόνες που ισχύουν για όλους. Η κάθαρση δεν γίνεται ούτε με τα ίδια υλικά, ούτε με μερεμέτια.

Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αιτωλίας

$
0
0
Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike καμ

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, την ερχόμενη εβδομάδα (10-4-2017 έως 16-4-2017), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές:

•       Τη Μεγάλη Δευτέρα 10-4-2017  και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αγγελόκαστρο - Σταμνά – Άγιος Ηλίας - Γούρια – Πεντάλοφος – Λεσίνι – Μάστρο – Κατοχή – Χρυσοβέργι
•       Τη Μεγάλη Τρίτη 11-4-2017 και κατά τις ώρες 16:00 έως 24:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, ακολουθώντας το δρομολόγιο Ελευθέριανη – Χόμορη – Πλάτανος – Ποκίστα – Σίμος – Δορβιτσά – Στράνωμα - Φαμηλα.
•       Τη Μεγάλη Τετάρτη 12-4-2017 και κατά τις ώρες 09:00 -15:00 στην περιοχή του  Αστυνομικού Τμήματος Γαβαλούς, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άνω Μακρυνού - Μεσάριστα – Άγιος Ανδρέας - Άνω Κεράσοβο  -  Κλεισορρεύματα – Λυσιμάχεια - Φραγκουλεϊκα.
•       Τη Μεγάλη Πέμπτη 13-4-2017 και κατά τις ώρες 16:00 έως 22:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αγγελόκαστρο - Σταμνά – Άγιος Ηλίας - Γούρια – Πεντάλοφος – Λεσίνι – Μάστρο – Κατοχή – Χρυσοβέργι
•       Το Μέγα Σάββατο 15-4-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αστακού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Παλαιομάνινα – Στρογγυλοβούνι – Αγράμπελα Πρόδρομος - Χρυσοβίτσα – Μαχαιράς  - Μπαμπίνη – Σκουρτού.

Ευχές από το Δ.ΙΕΚ Μεσολογγίου


Ισοπαλία για την Κ17

$
0
0


Ισόπαλη 1-1 με τον ΑΟΚ στην Κέρκυρα ήρθε σήμερα η ομάδα Κ17 του Παναιτωλικού. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 7’ και η ομάδα μας ισοφάρισε με τον Πατίλα στο 74’. Αγωνίστηκαν οι: Καλαντζής, Λιάβας, Θώδης, Μελιάδης, Κοτοφώλης, Τσιαντής, Πατίλας, Κοτρώτσος (84΄Μπινιάρος), Παναγιωτίδης (58’ Σκόνδρας), Πανταζής, Χοχτούλας (65’ Ματζανάς).

Η ομάδα Κ20 υποδέχεται αύριο Κυριακή στις 2.00 μ.μ. την αντίστοιχη της Βέροιας στο Emileon, ενώ η Κ15 έχει ρεπό.

Μεσολόγγι:LIVE οι Εορτές Εξόδου το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Απριλίου

$
0
0
  

 Απ’ ευθείας θα μεταδοθεί από την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου η Πομπή της Ιερής Εικόνας της Εξόδου το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Απριλίου, από τον τηλεοπτικό σταθμό ΙΟΝΙΑΝ.

  Η ζωντανή μετάδοση θα ξεκινήσει το βράδυ τουΣαββάτου ώρα 7.30 μ.μ.

ενώ το 
πρωί τηςΚυριακής στις 11.00 π.μ.




 Σημειώνεται πως το πρόγραμμα θα μεταδοθεί και δορυφορικά, μέσω της πλατφόρμας COSMOTE TV,  στη θέση 673.


Μεσολόγγι :Υποδοχή Πρεσβευτών και Μεταφορά της Εικόνας της Εξόδου

$
0
0

Συνεχίζονται σήμερα και αύριο Κυριακή 9 Απριλίου στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου οι τελετές και οι εκδηλώσεις για τα 191 χρόνια από την Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων.
Το πρωί  στην Πινακοθήκη του Δήμου, ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος υποδέχθηκε τους Πρεσβευτές και εκπροσώπους Πρεσβειών από ευρωπαϊκές χώρες όπως η Πολωνία, η Μεγάλη Βρετανία, η Ελβετία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Ρωσία και η Αυστρία, τον Δήμαρχο και εκπροσώπους του Δήμου Schofflisdorf, τους εκπροσώπους των Δήμων Μόρφου και Αμμοχώστου, καθώς επίσης εκπροσώπους δήμων της χώρας.

Μετά την επίσημη υποδοχή, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Φιλελλήνων και στον Τύμβο του Κήπου των Ηρώων. Αμέσως μετά, η Εικόνα της Εξόδου, το Ιερό Λάβαρο και ο Τίμιος Σταυρός Αγιασμού του Επισκόπου Ιωσήφ Ρωγών,  μεταφέρθηκαν με τιμές στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, ενώ ακολούθησαν επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων στα Μνημεία Ιωάννη Ιάκωβου Μάγερ,  Λόρδου Βύρωνα και Επισκόπου Ιωσήφ Ρωγών.









Ευχές από το Δ.ΙΕΚ Αγρινίου

Α'ΕΠΣΑ :Αποτελέσματα 30ης αγωνιστικής

$
0
0

Τα αποτελέσματα των αγώνων της 30ης αγωνιστικής(τελευταίας) της Α'ΕΠΣΑ

Φλόγα Παλαιομάνινας - Αχελώος Αγγελ/στρου4-1

Ομηρος Νεοχωρίου - Ατρόμητος Αντιρρίου 1-3

Νέος Θέρμιος Απόλλων - Α.Ε. Μεσολογγίου 2-4

Ιναχος Βάλτου - Αμφίλοχος 6-1

Παναμβρακικός Μπούκας - Θύελλα Παραβόλας1-0

Α.Ο. Χάλκειας - Ναυπακτιακός Αστέρας0-3

Αμβρακικός Λουτρού - Αναγέννηση Θέρμου 3-0 α.α

Αρης Αιτωλικού - Απόλλων Δοκιμίου0-3 α.α
Viewing all 48825 articles
Browse latest View live